Ucraina a anunțat deschiderea punctelor de trecere a frontierei „Diakivți” și „Krasnoilsk” de la frontiera regiunii Cernăuți cu România, după reconstrucție, transmite Interfax-Ucraina.

Premierul ucrainean Denis Șmigal a anunțat, în ședința de Guvern că Ucraina negociază și organizarea controlului comun de frontieră cu partea română la aceste puncte, potrivit Agenției BucPress  www.bucpress.eu.

„Deschidem două noi puncte de control la granița cu România: „Diakivți” și „Krasnoilsk”, care vor ajuta la descărcarea traficului de frontieră. În plus, Ucraina negociază cu vecinii noștri europeni pentru a lansa puncte de control comun și control vamal comun, ceea ce va accelera și mai mult operațiunile vamale”, a declarat Șmigal la ședința de vineri a Guvernului.

Vama Racovăț a fost închisă în anul 2010 pentru efectuarea unor lucrări de modernizare care în final au atins o valoare de 3,5 milioane de euro. Prin proiect european, Consiliul Județean a reabilitat inclusiv drumul către punctul de trecere al frontierei.

sursa: botosaneanul.ro