Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au fost si ei şocaţi cand au găsit în congelatoarele unor restaurante carne din 2014. Amenzile au ajuns la 500 de mii de lei doar în Deltă. Iar pe litoral, Costineşti a ajuns cea mai murdară staţiune din acest sezon.

Imagini șocante au fost filmate de inspectorii de la Protecția Consumatorului în restaurante din Delta Dunării şi de pe litoral. Localţii în care turiştii erau serviţi, fără nici o reţinere, cu produse mucegăite sau expirate, unele de ani buni.

Mâncarea era gătită în vase mudare și bucătării insalubre. Există chiar o situaţie greu de imaginat: într-un congelator era carne veche din 2014, adică de 7 ani!

În Delta Dunării, amenzile totale însumează 500 de mii de lei. Iar 41 de tone de alimente au fost retrase.

O amendă record a primit şi un restaurant din Năvodari: 18.000 de lei pentru mizeria de nedescris din tot localul. Restaurantul ar putea fi închis pentru că este la cea de-a două sancțiune, în două săptămâni.

În multe locuri de pe litoral, plajele sunt sufocate de gunoaie. Mii de tone de deşeuri au fost strânse de reprezentanții Apelor Române doar din Costineşti. Iar amenzile se ridică la aproape un milion de lei.

În Costineşti au fost aruncate şi foarte multe lampioane.

Nepăsarea turiștilor și lipsa pubelelor au transformat Stațiunea Tineretului în cea mai murdară destinație de vacanță de pe litoralul românesc.

Autoritățile locale promit să monteze mai multe coșuri de gunoi și să îi sancționeze pe turiștii care aruncă resturi la întâmplare.

În acest an, angajații Apelor Române au adunat de pe litoral 11 mii de tone deșeuri.

Sursa: Stirile TVR