Guvernul a stabilit luni care sunt regulile care se aplică în cazul trotinetelor electrice pe drumurile publice. Printre altele, se interzice circulația pe trotuare și pe drumurile acoperite de polei și zăpadă. Conducătorii lor trebuie să aibă la ei actele de identitate.

Trotinetele pot merge numai pe pista pentru bicicletă, atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația pe trotuar. Conducătorii lor au obligația de a avea asupra lor actul de identitate. De asemenea, este stabilită interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive.

Va fi interzisă folosirea trotinetelor și atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă. Schimbarea direcției de mers se va face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea.

Trotinetele electrice trebuie să fie dotate cu un sistem funcțional de direcție, respectiv cu un dispozitiv de frânare eficace. Ele trebuie să fie dotate cu sistem de avertizare sonoră și echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant. În plus, trotinetele electrice trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.