Trenul IR 1833 Iaşi – Timişoara Nord a sosit la destinaţie cu o întârziere de aproape 4 ore, după ce la locomotivă s-a produs o degajare de fum între staţiile Poieni – Ciucea, potrivit unui comunicat al CFR Călători.

“Astăzi, 23 august 2021, la locomotiva trenului IR 1833 Iaşi – Timişoara Nord s-a produs o degajare de fum între staţiile Poieni – Ciucea, în jurul orei 17:00. Locomotiva a fost decuplată de la vagoane, iar mecanicul a acţionat prompt cu stingătoarele din dotare. Conform procedurilor CFR Călători aferente unor asemenea situaţii, a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenţie deplasându-se la faţa locului. Siguranţa şi securitatea pasagerilor nu au fost afectate. Trenul îşi va relua mersul în condiţii de siguranţă, cu o întârziere de circa 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor trimisă de la staţia Cluj Napoca. Călătorii trenului IR 1833 vor primi apă în staţia Oradea”, susţine CFR Călători.

Potrivit operatorului feroviar, cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare, după sosirea locomotivei în depou.