În acest week-end, 06-08 mai 2022, jandarmii ieșeni au efectuat un număr de 23 misiuni de asigurare a ordinii publice și în cooperare cu alte instituții, precum și 40 misiuni de menținere a ordinii publice în cooperare cu Poliția.

În cadrul acestor misiuni jandarmii au acționat pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale au intervenit în vederea luării măsurilor legale.  

Astfel, sâmbătă, 7 mai, au fost asigurate măsurile de ordine la meciul de fotbal disputat pe Stadionul Emil Alexandrescu din Iași, fiind necesară intervenția jandarmilor în trei situații. În urma celor constatate, 3 tineri au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare de 650 lei, pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse cu prilejul derulării unei competiții sportive. Primul dintre aceștia a fost amendat cu 250 lei pentru folosirea de articole pirotehnice din gama P1, interzise în stadion, al doilea a fost sancționat cu 200 lei și interzicea participării la meciuri de fotbal pe o perioadă de 6 luni, pentru afișarea în tribună a unui banner care avea conținut obscen, iar al treilea a fost amendat cu 200 lei pentru adresarea de injurii și expresii jignitoare altor participanți la meci.

În perioada următoare mai multe echipaje de jandarmi ieșeni vor acționa zilnic, pentru asigurarea ordinii publice și intervenția la solicitările cetățenilor în situații de urgență.