La data de 01 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Iași, Biroului de Investigații Criminale Iași și Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 4 pe raza județului Galați și 2 pe raza mun. Iași, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,furt calificat” şi ,,tentativă la furt calificat”.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în noaptea de 24/25 martie a.c., trei bărbați ar fi pătruns prin efracție în interiorul a 9 tonete din bazarul din mun. Iași, de unde ar fi sustras mai multe bunuri (invertoare, rotopercutoare, generatoare electrice, mori pentru cereale, mașini de frezat, flexuri etc.) cauzând un prejudiciu de aproximativ 50.000 de lei.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 45 ani, toți din jud. Galați, bănuiți de comiterea faptelor au fost depistați pe raza județului Galați, și conduși la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză au fost reținuți de polițiștii SIC Iași pentru 24 de ore și introduși în Arestul IPJ Iași.

La data de 02 aprilie a.c., aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%.

Activităţile au beneficiat de suportul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR şi U.T.A.I. Iaşi.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Galaţi.