Primaria Iași în colaborare cu Consiliul Local Iași a trimis în această dimineață un nou convoi umanitar către Cernăuți, Ucraina. Acesta este format din trei generatoare electrice de mare putere, ce ar urma să deservească zonele aflate în criză energetică.

“Am pregătit un alt convoi umanitar pentru Ucraina, Cernăuți. Sunt trei generatoare de curent pe care am reușim să le facturăm, să le plătim să facem toate formalitățile pentru transmiterea lor către Ucraina. Astăzi vor și ajunge și sperăm să le fie de folos. Sunt generatoare de putere mare, peste 120 de KW și sperăm să deservească în situația critică în care se află Ucraina în momentul de față din punct de vedere energetic, acolo unde este nevoie de ele. Așa cum am spus, sunt generatoare de mare putere, cel de 180 KW poate deservi chiar și un spital. Sunt măsuri mici în comparație cu tragedia pe care ei o suportă din cauza războiului cu Rusia”, a spus astăzi Mihai Chirica.

Cele trei generatoare au fost plătite cu sune alocate de către Consiliul Local și Primăria Iași.

“Au costat aproximativ 100.000 de euro, sunt bani de la Consiliul Local Iași. Sunt sume disponibilizate din partea Consiliului Local și a mea, personal, din proiectul dintre municipiul Iași și municipiul Cernăuți, fiind orașe înfrățite și sper ca românii de acolo să înțeleagă că grija noastră pentru ei este una permanentă”, a mai declarat primarul Mihai Chirica.