În ședința Consiliului Local din data de 31 octombrie, consilierul Iulian Hușanu a solicitat montarea unui semafor electric la Școala Nr. 2 “Veronica Micle” din Bucium, motivând că elevii traversează în număr mare atât dimineață cât și la finalul orelor, fiind in pericol, mai ales că in zonă se circulă intens.

Același consilier a adus în discuție și alte probleme din zona Bucium, inclusiv cele legate de viitorul Family Market, acolo unde, spune el, este neapărat nevoie că dezvoltatorul să înțeleagă faptul că un trotuar este mai mult decât necesar pentru a nu pune în pericol pietonii și pentru a evita ca aceștia să parcurgă o distanță mult prea mare pentru a ajunge la cumpărături.

“În interpelarea de ieri din Consiliul Local am vorbit despre: problema lipsei trotuarului de pe str Vișan (reluare interpelare), trecerea de pietoni de la Școala Veronica Micle – siguranță pietonilor, sistematizare areal străzi Gr T Popa, Eugen Stătescu, Leon Baliff, Marta Trancu-Rainer, Anastasie Obregia și Ștefan Zeletin, propunere fluidizare mobilitate călători din stațiile de tramvai înguste”, a spus consilierul Iulian Hușanu.

Primarul Mihai Chirica a dispus instalarea semnalelor luminoase pentru trecerea de pietoni de la Școala “Veronica Micle”, motivând că momentan, nu pare a fi nevoie de un semafor. Semnalele luminoase vor fi pe bază de led, atât deasupra cât și în zona laterală a indicatoarelor.

În ceea ce privește trotuarele din zona Family Market, primarul nu a oferit încă un răspuns, spunând că va analiza exact situația.