Perioada Sărbătorilor de Iarnă ar trebui să fie una a bucuriei, presărată cu zâmbete din belșug. Din nefericire, an de an medicii de la Spitalul de Copii “Sf. Maria” Iași se confruntă cu un adevărat val de internări pe specialitățile Chirurgie-Ortopedie-Arși, dat fiind numărul mare de pacienți care ajung să aibă nevoie de îngrijire medicală de specialitate și care de multe ori fie pierd lupta fie rămân cu sechele pentru toată viața.

“Înainte de sărbătorile mari, Crăciun, Anul Nou, Sfintele Paște, secțiile noastre-în special cele chirurgicale-devin arhipline de pacienți cu arsuri, traumatisme sau fracturi. Din nefericire, părinții sunt preocupați cu pregătirile pentru Sărbători și îi pot scăpa ușor de sub observație pe micuți, aceștia ajungând fie să sufere arsuri-în special prin lichide fierbinți, fie să cadă de la înălțime și să sufere traumatisme iar accidentele auto sunt și ele mult mai frecvente, tot pe fond de grabă și neatenție”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.

În ultimele zile, nu mai puțin de 10 pacienți cu traume grave, în cazul unora viața atârna încă de un fir de ață, au ajuns la Spitalul de Copii din Iași. Dintre acestea, menționăm cazul unui băiețel în vârstă de 7 ani din accidentul de tren de la Timișești, Neamț, două fetițe rănite grav în accidentul de la Tansa dar și cele două victime ale tragediei de la Pașcani.