La data de 14 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au organizat și desfășurat o acțiune de combatere a traficului de droguri de mare risc, respectiv heroină, în municipiul Iași.

Astfel, au fost prinse în flagrant delict persoane care ar fi venit din municipiul București pentru a comercializa doze de heroină către consumatori din municipiul Iași.

Din cercetări a reieșit că bănuiții de comiterea faptei s-ar fi asociat cu dealeri locali din Iași, pentru comercializarea heroinei.

După prinderea în flagrant delict, a fost efectuată o percheziție domiciliară într-un apartament, care ar fi fost închiriat în acest scop, fiind descoperite și ridicate 12 grame de heroină (dintre care bănuiții ar fi putut ambala peste 120 de doze către consumatorii finali), 3 telefoane mobile, 6.400 de lei și 100 de euro.

Persoanele bănuite de comiterea faptei ar fi vândut dozele de heroină cu 100 de lei, iar pentru cei care ar fi cumpărat mai multe, prețul per gram de heroină era cuprins între 500 și 700 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 3 persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, urmând ca astăzi, 15 martie, să fie prezentați Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași.