Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperiti doi cetățeni din Republica Moldova care au prezentat autorităților competente, teste negative pentru infecția cu COVID-19, false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea -I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasageri într-un microbuz, doi cetățeni din R. Moldova, un bărbat în vârstă de 36 de ani și o femeie în vârstă de 28 de ani.
La controlul de frontieră, aceștia au prezentat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Galați, prezenți în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, două teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acestea sunt false.


Cu privire la cele constatate, cei doi tineri au declarat că au efectuat testele la o clinică din Republica Moldova și nu aveau cunoștință despre faptul că acestea nu ar fi autentice.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.