Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări cu privirre la un cetățean ucrainean, care a prezentat autorităților competente, un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2, ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 10.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un ansamblu rutier, format dintr-un cap tractor și o remorcă, un bărbat cu cetățenie ucraineană, în vârstă de 31 de ani.

La controlul de frontieră, acesta a prezentat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Galați, prezenți în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier, un raport medical eliberat de o clinică din Ucraina care atesta că deține un rezultat negativ la testarea pentru detecția infecției cu virusul SARS-Cov-2 prin metoda RT – PCR. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului medical în cauză, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acesta este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a făcut testul PCR la o clinică din Kiev și nu avea cunoștință că documentul nu este autentic.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale șiuz de fals,la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.