Anișoara Postoclachi a fost prezentată in mod repetat la TV, inclusiv la ProTV și la Moldova 1, canalul public al Republicii Moldova, drept medic chirurg rezident. Un medic rezident care lucrează în spital, e activistă, cântăreață și organizatoare de campanii umanitare. O investigație a jurnaliștilor HotNews Razvan Luțac și Cristina Radu.

Ani de zile, Anișoara Postolachi a reușit ducă de nas oameni de afaceri sau simpli cetățeni care nu au rămas imuni la poveștile lacrimogene pe care le aducea în atenția publicului. Modul de operare era unul simplu: copia cazurile reale de pe paginile de socializare de la diverse asociații serioase sau de pe grupuri, atașând conturile ei sau pe cele ale membrilor familiei. Apoi, banii incepeau să curgă. Totul a ieșit la iveală în momentul în care a încercat strângă bani pentru un bătrân din comuna Grozești, care murise de aproape un an de zile.

  • HotNews.ro a descoperit cel puțin cinci familii în numele cărora Ana Postolachi a strâns donații în conturi bancare ale sale. În aceste cazuri, banii strânși nu au ajuns la părinți sau semnăturile și datele personale nu sunt recunoscute de oameni.
  • „Anișoara” nu a ajuns să profeseze medicina pentru că nu a absolvit niciodată facultatea pe care susține că a urmat-o, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.
  • Femeia a fost exmatriculată încă de acum 7 ani din Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, spun pentru HotNews.ro surse concordante din facultate. Mai mulți profesori de la UMF Iași afirmă că femeia umbla uneori îmbrăcată în halat alb și cu stetoscopul la gât, prin spitalele din Iași – parte a unei operațiuni de imagine, „exportată” apoi la TV și în online.
  • Asociația declarată public de ea, CaritAni, nu există legal nici în România, nici peste Prut.
  • De-a lungul documentării, au fost găsite cinci familii pentru care falsa asociație CaritAni a strâns donații de la oameni, familii la care banii nu au ajuns niciodată sau au ajuns foarte puțini. Este statistica „neajungerii banilor” petrecută numai în ultimul an. Iar „fenomenul Anișoara medic și filantrop” durează de ani de zile.

Detalii, stirea pe larg, aici:

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26993195-investigatie-strans-bani-pentru-batran-mort-8-luni-invitata-televiziuni-medic-filantrop-fals-doctor-din-iasi-nu-terminat-niciodata-facultatea-iar-banii-care-aduna-nu-ajungeau-familii.html