La data de 28 ianuarie 2023, un echipaj al Poliţiei Oraşului Hîrlău, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DC 150 Pârcovaci, a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui auto, care şi-a continuat deplasarea. Echipajul de poliţie având semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei pornite a procedat la urmărirea autovehiculului.

La un moment dat, ambele autovehicule au părăsit partea carosabilă şi s-au răsturnat în albia unui pârâu.

Conducătorul autoturismului a părăsit autoturismul, fiind ulterior depistat de poliţişti, la domiciliu. Tânărul, de 22 ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Din verificările efectuate în bazele de date, a rezultat că acesta nu ar deţine permis de conducere.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui auto fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie 2023, tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași. La data de 30 ianuarie a.c., acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău cu propuneri legale.

Ambii poliţişti au fost conduşi la o unitate medicală, având nevoie de îngrijiri medicale, unul dintre ei fiind externat.