Conceptul de mâncare tradițională, gatită in ceaun, afară, sigur atrage atenția tuturor.

Este vorba despre “Taine la foc”, locul de unde ieșenii pot procura tot ce e necesar pentru o masa completă de Sărbatori: aperitive cu preparate din carne de calitate, afumate, ciorbe aromate, mâncăruri gătite, potrivite pentru felul doi dar și deserturi pregatite in casă.

Emilian Popa, tânărul din Iași care impreună cu familia a pus bazele celor “ Cinci Sarmale”, ce funcționează atât de bine iar cererea de produse este atât de mare incat familia si angajații nu au timp de respiro, ne-a povestit despre produsele pe care ieșenii le pot găsi fie in magazinul “Cinci sarmale” din spatele Halei Centrale fie prin comandă, cu livrare la domiciliu.

“Sarmelele la con au prins foarte bine la ieșeni, iar unii dintre ei și-au exprimat dorința de a incerca și alte produse. Asa am dezvoltat, impreună cu familia, conceptul “Taine la foc”, concept ce adună laolaltă mâncărurile gătite la foc, afară, in ceaune mari dar și afumături ținute la baiț și afumate la foc de lemn de cires și fag. Vorbim aici despre cotlet, ceafă, muschiuleț Azuga, slaninuță, cârnați, toate ținute 48 de ore in bait, cu ierburi, fără nici un fel de conservant sau aditiv, pentru că mâcarurile noastre, fie că vorbim de sarmale, ciorba acrită cu borș de putină ori de dulciuri, nu conțin nimic de acest gen”, spune Emilian Popa.

“Pentru ca ieșenii să se bucure de gustul proaspăt al afumăturilor noastre, după afumare și răcire, ambalăm totul in vid, iar asta asigura produselor un termen de valabilitate de 14 zile. Iar pentru a veni și mai mult in ajutorul celor care nu dispun de prea mult timp liber, am creat chiar și un platou mixt cu astfel de preparate, ambalat și acesta in vid, pentru a-i pastra prospețimea. Ideea asta nu am intâlnit-o la nimeni in Iași, deci ne bucurăm că noi suntem primii”, a mai spus Emilian Popa.

“Taine la foc”, prin serviciul de catering, a ajuns stabilească un meniu, după preferințe, pentru a putea multumi chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi. De exemplu, pentru ieri, 1 decembrie, meniul a fost format din ciorbă de burtă, fasole la ceaun plină de cărnuri afumate de casă, sărmăluțe cu carne de purcel dar și de post, precum si tartă cu fructe de pădure și cremă de smântână, iar comenzile au curs garlă, atat in varianta la portii individuale cat și la oală, in cantitate suficientă pentru 4-6 persoane.