La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va avea loc Climate Change Summit, eveniment organizat alături de o importantă instituție bancară care dorește să fie alături de tineri în conștientizarea importanței protecției mediului.

„Problemele climatice ne privesc pe fiecare dintre noi. Și sunt cât se poate de reale. Se întâmplă acum, nu sunt atât de departe de noi. Iar pentru a schimba această realitate, avem nevoie de oameni reali, cu soluții reale pentru problemele reale cu care ne confruntăm. Cum viitorul este în mâinile noastre, Climate Change Summit își propune să aducă în prim plan problemele schimbărilor climatice și să lanseze în spațiul public discuții despre cum putem preveni repercusiunile acestora”, au transmis organizatorii.

Evenimentul „Climate Change Summit” este programat a se desfășura mâine, 18 octombrie 2022, în sala de conferințe A2, clădirea TPPA, cu începere de la ora 14.00. De asemenea, trebuie precizat că manifestarea va aduce la masa discuțiilor cercetători, persoane-factori de decizie, dar și antreprenori ce pot propune soluții concrete astfel încât să identifice împreună soluții la provocările climatice la nivel european și regional. Totul, prin intermediul unor conversații despre politici climatice, finanțare sustenabilă și inovație tehnologică.

„Atunci când vine vorba de schimbări, primii care spun DA sunt tinerii. Ei au inițiativa, au puterea, au dorința, au toate datele. Ei sunt generația cu un pas în viitor, cei care sunt conștienți că sustenabilitatea trebuie să devină un subiect principal pe agenda publică. Conferința Climate Change va aduce în fața studenților speakeri care vor vorbi despre trenduri de sustenabilitate și tehnologii ale viitorului”, au mai transmis persoanele implicate în eveniment. Tinerii care vor spune „prezent” la eveniment vor avea parte de o serie de surprize plăcute puse la dispoziție de organizatori.