Autoritățile au anunțat că există probleme grave cu anumite băuturi răcoritoare destinate copiilor. ANSVSA spune că sucurile FIGO vor fi retrase imediat de pe piață. La Iaşi DSVSA au solicitat deja retragerea produselor de pe rafturile supermarketurilor.

ANSVSA a transmis un comunicat referitor la băuturile de la Figo, care pot crea boli extrem de grave. Acest tip de lichide (FIGO) ar conține oxid de etilenă printre ingredientele folosite la producerea sucului.

„Compania Maspex România, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo.

Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilorşi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, este anunţul de pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Reprezentantul ANSVSA, Mihai Ponea, spune că in produsele scoase de la vanzare, cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „ consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

Producătorul ALONOR COMPANY SRL a iniţiat deja retragerea de la comercializare a două tipuri de sucuri Fruits & Friends din supermarketurile Penny.

REWE România le transmite oamenilor să nu consume produsele FIGO. Acestea pot fi distruse sau aduse înapoi, în orice magazin PENNY, contravaloarea acestora urmand a fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, potrivit news.ro.