În cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei României se numără şi „Ştafeta Veteranilor”, ediţia a IX-a, o acţiune a voluntarilor din Grupul „Invictus România”, ce are ca scop promovarea valorilor naţionale şi a respectului faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele. Activitatea sportivă presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, ale căror culori au fost alese simbolic după culorile Drapelului Național: albastru, galben și roșu.

Activitatea se desfăşoară în perioada 05-25 octombrie şi reunește voluntari din Ministerul Apărării Naţionale, structuri ale sistemului naţional de apărare, ordine publică și siguranță națională, din asociaţii sportive, precum şi din organizaţii nonguvernamentale.

Cele trei trasee însumează aproximativ 3300 de km, iar pe parcursul lor participanții poposesc la fiecare monument ridicat în memoria eroilor români. Punctul final, unde cele trei ștafete se vor întâlni, va fi pe data de 25 octombrie, la Monumentul Ostașului Român din municipiul Carei.

Ştafeta de pe traseul roşu va ajunge la Iaşi duminică, 16 octombrie, ora 17.00. Voluntarii Invictus Iași vor prelua ștafeta de la lotul Invictus de la Chișinău, respectiv lotul Invictus Piatra Neamț, în cadrul unei scurte ceremonii, ce va avea loc în fața Palatului Culturii din Iași, la statuia domnitorului Ștefan cel Mare.

Luni, 17 octombrie, la ora 07.00, Ștafeta Roșie va pleca spre Botoșani de la Palatul Oștirii din Copou (sediul comandamentului Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”).

Ștafeta Veteranilor reprezintă un omagiu, pe care noi, cei de astăzi, îl aducem înaintașilor noștri, pentru jertfa supremă pe care au făcut-o pentru România.