Val de viroze cu complicații, ce necesită internare, la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iași. În ultima săptămână, secțiile au devenit arhipline de copii diagnosticați în Unitatea Primiri Urgențe cu viroze respiratorii, majoritatea complicate cu bronșiolite și pneumonii, micii pacienții necesitând tratament specific. Din nefericire, vârsta predominantă este tot mai mică, astfel încât majoritatea celor care necesită internare au între 0 și 6 luni.

Potrivit managerului spitalului, în doar două zile, mai mulți copii au ajuns în stare gravă și au fost internați direct pe sectorul de Terapie Intensivă.

“Sâmbătă și duminică au fost 9 copii de vârstă mică, până în 2 ani, diagnosticați cu insuficiență respiratorie și au fost internați pe ATI. În acest moment, avem internări încontinuu, peste capacitatea spitalului căci tot mai mulți pacienți ajung în Unitatea Primiri Urgențe cu starea de sănătate degradată deci necesită internare. Noi îi sfătuim mereu pe părinți să nu amâne vizita la medicul de familie sau la pediatrul copilului încă de la primele simptome pentru a nu se agrava situația” a declarat pentru 24iasi Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași.

By admin