Redeschiderea Spitalului Mobil de la Lețcani fusese amânată din cauza unor problema la stocatorul de oxigen.

Potrivit managerului unității medicale dr. Florin Roșu, insă, primii cinci pacienți au fost transferați in seara de 12 octombrie de la Spitalul Sfântul Spiridon.

Pacienţi au forme medii ale COVID, deci „nu necesită suport mare de oxigen și pot beneficia de oxigenoterapie cu ajutorul concentratoarelor”. Secția ATI, care va funcționa inițial cu șase paturi, încă nu a fost redeschisă.

„După finalizarea montării, umplerii și verificării bunei funcționalități a stocatorului de oxigen vom putea îngriji și pacienți în terapie intensivă. Pacienții vor trece prin triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, vor fi evaluați, consultați și vor fi direcționați spre Spitalul Modular. Am operaționalizat două saloane, în total 20 de pacienți”, a precizat managerul Florin Roșu.

Pentru îngrijirea primilor pacienți din Spitalul Mobil de la Lețcani au fost detașați doi medici infecționiști, un medic specialist ATI și două asistente-șefe, una pentru sectorul boli infecțioase și una pentru secția de terapie intensivă.