Asociația Dăruiește Aripi a semnat astăzi 25 octombrie 2022 un contract de sponsorizare de peste 110.000 de euro cu Spitalul “Sf. Maria” din Iași, constând în echipamente medicale de ultimă generație pentru secția de onco-hematologie pediatrică.

Echipamentele achiziționate includ un ecograf performant necesar monitorizării efectelor adverse ale chimioterapiei, în special cele cardiace. Este pentru prima dată când secția dispune de un astfel de ecograf. În plus, spitalul a primit pompe pentru morfină, infuzomate si injectomate, precum și o varietate mare de consumabile specifice tratamentelor moderne și fără durere pentru micii pacienți.

De asemenea, au fost donate laptopuri și multifuncționale pentru personalul medical, iar spațiile dedicate părinților au fost utilate cu dotări noi.

Fondatoarea și președintele Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău, a declarat: 

“Secția de onco-hematologie pediatrică a Spitalului “Sf. Maria” din Iași este singura de specialitate care deservește întreaga regiune geografică a Moldovei. Am fost pentru prima oară în această secție în 2018, când am colectat date pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil. Am plecat de acolo cu lacrimi și cu gândul că la un moment dat vom reveni și îi vom ajuta pe acești copii.

În ultimii ani condițiile din spital au fost mult îmbunătățite și noi ne-am întors pregătiți să derulăm un parteneriat pe termen lung și să venim cât mai mult în ajutorul copiilor. “ 

Alina Belu, managerul Spitalului de Copii “Sf. Maria”:

“Suntem in proces de reabilitare totala a Spitalului și de dotare cu echipamente de ultima generație in beneficiul copiilor. Donația de echipamente medicale și dispozitive medicale realizată astăzi Secției de Oncologie pediatrică susține efortul nostru comun de a oferi copiilor noștri toate șansele de tratament și investigații . Întotdeauna împreuna pentru sănătatea copiilor noștri”.

Modernizarea dotărilor din secția de onco-hematologie pediatrică a spitalului din Iași face parte din strategia de extindere la nivel național a proiectelor Asociației Dăruiește Aripi, după investițiile făcute la București și Constanța. Asociația se concentrează pe inovația în serviciile medicale onco-pediatrice, iar în luna septembrie a acestui an a primit certificarea de organizație de utilitate publică. 

______________________