La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică Iași și Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, au efectuat două percheziții domiciliare, în comunele Voinești și Țibana, în cadrul a două dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 7 spre 8 iulie 2022, doi tineri, de 21 de ani, respectiv 32 de ani ar fi pătruns pe un teren aparținând unui bărbat, din comuna Mogoșești și ar fi sustras o cabalină. De asemenea, aceștia ar fi sustras o cabalină și un mânz, aparținând unui alt bărbat.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Totodată, cei doi tineri bănuiți de comiterea faptelor au fost conduși la cercetări, iar în baza baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 22 septembrie a.c., cei doi tineri reținuți au fost prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de aceștia fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate.