La data de 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, au efectuat două percheziții domicilare, pe raza municipiului Iași, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii a 5 fapte de furt calificat.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în perioada 11 – 20 martie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, un tânăr de 23 de ani ar fi sustras bunuri (telefoane mobile și portofel cu acte și bani), din buzunarele a cinci persoane, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 9.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost condus la audieri.În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore. Ulterior, tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.Cercetările sunt continuate.