Sofia, o fetiță de doi ani din Iaşi a ajuns în comă la spital iar ulterior copila a murit. Medicii facut tot ce era posibil să o salveze.

Dupa deces, mătușile fetitei o acuza pe mama fetitei că ar fi abuzat fizic copila în mai multe rânduri, insa ancheta este abia la început. Medicii au găsit urme vechi de lovituri pe corpul fetiței.

Rudele susțin că mama fetiței, în vârstă de 21 de ani nu și-ar fi dorit copilul: ”Ea era foarte irascibilă, se enerva de la orice, ea nu și-a dorit copilul ăsta, a aflat la 5 luni, a vrut să îl avorteze, dar medicul nu s-a implicat. Și când era fetița mică, știți că au colici copiii, o trântea, spunea că i-a distrus viața. Tatăl copilului, când aducea fetiță în vizită avea urme pe picior, zgârietură pe față și eu îl întrebam ”ce are Sofia?”. Și tatăl, neștiind, zicea că probabil a căzut. Nici el nu știa. Ea, la toți din familia noastră, a zis că a căzut în cadă. Și că s-a dus în living 3 minute și când s-a întors a găsit fata în apă, înecată, nu lăsăm cazul așa”.

“A avut 3 lovituri la cap. Cum să te loveşti de 3 ori? Coaste rupte, noada”, a declarat o altă matuşă.
Sunt acuzaţiile grave pe care mătuşile fetei le aduc mamei copilului. Sofia urma să împlinească doi ani luna viitoare.

Sofia a fost adusa în comă la spital săptămâna trecută. Mama le-ar fi spus medicilor că a lăsat-o nesupravegheată în cadă câteva clipe, iar cea mică s-ar fi înecat. Medicii au încercat tot ce a fost posibil pentru a o salva, dar eforturile lor au fost în zadar si copila a murit. Cei de la Protecţia Copilului spun ca rănile grave de pe trupul ei erau vechi, semn ca fetița fusese supusă unor violențe cumplite.

Raportul medicilor a arătat că fetita avea traumatisme şi fracturi vechi.

Protecția Copilului a deschis o anchetă în acest caz.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: ”Din evaluările medicale reiese faptul că acel copil a fost victima unor abuzuri fizice din partea mamei. Așteptăm ca poliția să termine ancheta respectivă și să vedem dacă mama va fi decăzută din drepturile părintești sau va fi pedepsită pentru neglijare și rele tratamente aplicate minorului”.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași: ”Polițiștii au fost sesizați despre faptul că o minoră de 2 ani a fost adusă inconștientă la o unitate medicală. A fost constatat decesul acesteia, astfel încât a fost dispusă efectuarea necropsiei, pentru a se stabili cu exactitate cauza morții”.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.