Autoritătile locale pregătesc o nouă serie de modificări în traficul din Iași. Incepând cu noul an școlar, Primăria va avea loc o prioritizare a transportului public de călători în într-una din cele mai aglomerate intersecții. Vor avea loc schimbari importante asupra timpilor de la semafoare pentru fluidizarea traficului pentru tramvaie și autobuze în zona intersecției din Podu Roș. Autoritătile locale vor pregăti însă și alte surprize conducătorilor auto în această perioadă.

Pe Șoseaua Nicolina se va reface semaforizarea astfel încât să fie prioritizat tramvaiele la traversarea intersecției din Podu Roș. Acestea vor fi dotate cu o comandă care să le asigure culoarea verde în momentul în care parcurg o intersecție. Aceste sunt măsuri ar urma să prioritizeze transportul public de călători, în special de zona Nicolina, de unde sunt preluati o mare parte din cei care vin dinspre Ciurea.

Compania de Transport Public (CTP) Iași a explicat cum va functiona sistemul de gestionare a timpilor de la semafoarele inteligente:„Este un sistem care leagă tramvaiul de Centrul de Management al Traficului. Trebuie să se facă o comunicare pentru a se ajusta timpii de la semafoare. Nu înseamnă că prin această comandă se schimbă automat în verde, ci se urmează ciclul normal de semaforizare. În momentul în care tramvaiul este aproape, se dă semnal către centrul de trafic și se ajustează timpii”, a precizat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Sunt luate în calcul și alte modificări în traficul din Iași în această perioadă:„Crearea benzii unice pentru transportul în comun generează și alte câteva modificări în circulația rutieră. Astfel, se vor interzice virajele de stânga spre Aleea Rozelor pe ambele sensuri de mers, ocolirea refugiilor de tramvai se va face doar prin partea dreaptă. Toate aceste măsuri au scopul de a încuraja utilizarea transportului public și de a contribui la reducerea poluării în orașul nostru”, au precizat autoritățile locale.