Aleșii locali PSD au declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au propus mai multe amendamente la bugetul municipiului Iași, care ar putea rezolve probleme stringente ale comunității. Aceștia au mai precizat nu vor accepta bugetul în varianta propusă spre vot.

“Himerele primarului Chirica revin an de an în atenția noastră, odată cu punerea în dezbatere publică a proiectului de buget, făcut pe genunchi în birourile de la Palatul Roznovanu, fără a fi pus în concordanță cu realitățile de care noi, ieșenii, ne lovim zi de zi. Beneficiind de o majoritate fragilă în Consiliul Local, realizată prin cumpărarea la bucată a consilierilor care râvnesc la funcția călduță de viceprimar, edilul campion la dosare penale, Mihai Chirică, ne propune an de an un “Iași, rai al machetelor”.

Regăsim printre “investițiile” propuse de acesta proiecte vechi, pentru care s-au realizat studii de fezabilitate, machete și randări pe care s-a pus praful. Fac aici referire la Pasajul de pe Anastasie Panu, la cele din Frumoasă, Alexandru cel Bun și Socola, la proiectul de reabilitare a Plajei Nicolina care este readus în atenția noastră după 15 ani, timp în care s-a ratat o finanțare europeană și s-a alocat, în 2022, o sumă considerabilă, de 100.000 lei, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate care zace și azi într-un birou! Deoarece nu mai vrem machete, ci proiecte, echipa social-democrată de la Iași propune 60 de amendamente, de peste 32.859.000 de lei, care rezolve o parte din problemele ieșenilor. De la parcări, la pasaje, de la modernizarea de străzi, la amenajarea spațiilor verzi, prin proiectele noastre ne propunem oferim soluții! Mai mult, vrem luăm banii de la machete și să-i ducem la educație, motiv pentru care am propus un pachet educațional prin care investim în copiii noștri. Ca de exemplu ne dorim municipalitatea aloce 100.000 lei pentru construcția unei creșe în zona Aviației, 402.000 lei pentru implementarea programului Grădinița de vacanță, unde părinții să-și poată duce copiii pe perioada verii și nu numai, când instituțiile de învățământ sunt închise, dar și demareze anul acest programul pilot “Masa Caldă“, dedicat elevilor care previn din medii defavorizate”, a precizat Bogdan BALANIȘCU, președintele PSD municipiul Iași.