Gravidele din Piatra-Neamț sunt disperate că urmează să fie evacuate ca urmare a unui ordin primit de la București: „toate gravidele, inclusiv cele operate trebuie să plece! Nu interesează pe nimeni de nimic. Veniți să vedeți ce haos este aici. Își bat joc de noi”, a transmis o gravidă, pentru ziarpiatraneamt.ro.

Conducerea spitalului din Piatra-Neamt a confirmat cele relatate de către viitoarea mamică. Toate femeile internate la maternitate vor fi transportate cu o ambulanță privată la maternitățile din județul Neamt sau oriunde mai sunt cateva locuri libere.

Reprezentanții unitații medicale spun ca secția UPU este plină cu pacienți care au nevoie oxigen și maternitatea este singura secție care până acum nu a fost modificată pentru a primi pacienți cu COVID. Maternitatea va primi de acum înainte pacienți cu COVID care au nevoie de oxigen.

Potrivit conducerii spitalului, există acord de la DSP Neamț pentru această mutare, s-a amânat acest moment cât s-a putut de mult, însă nu pot face nimic in acest sens.

Ordinul de la București cere managerilor de spitale să găsească soluții pentru aglomerările cauzate de infectări. Explicatia ar fi că toate aceste măsuri sunt pentru a elibera UPU și pentru a salva pacienții care riscă să moară dacă nu se găsesc locuri.

sursa: ziarpiatraneamt.ro