13.000 de elevi și preșcolari au inceput ieri școala, in Iași. Școala începe în plină pandemie, in valul patru deci vaccinarea este o prioritate pentru autorităti.

Inspectorul general școlar Luciana Antoci a declarat ca la Iași 55% dintre angajații din sistem sunt vaccinați în acest moment cu schemă completă, in Iași fiind 9.000 de profesori dintr-un total de 12.000 de angajați din învățământul preuniversitar. Procentul este mai mare în cazul cadrelor didactice, de 56%. Media națională, de 60-61%, așa cum rezultă din ultimele centralizări de date, este asadar mai mare.

“Ne dorim și vom reuși, suntem convinși, ca încă de la începutul intervalului de cursuri să trimitem, împreună cu DSP, echipe mobile în școli.De altfel, fiecare unitate de învățământ are o persoană desemnată să răspundă de comunicarea cu DSP și pentru a organiza în școală aceste demersuri de vaccinare. Vor ajunge echipe mobile în toate unitățile de învățământ și vor fi dispuse să-i vaccineze atât pe elevii de peste 12 ani, evident, cu acordul părinților, cât și pe cei care sunt angajați în școală. Din ceea ce știm în acest moment, vor avea posibilitatea să se vaccineze și membrii familiilor elevilor înscriși la unitatea de învățământ”, a declarat Luciana Antoci, inspector general școlar.