O imagine cu o asistentă medicală epuizată de efort la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic “Sf. Pantelimon” a devenit virală pe internet. Asta chiar în ziua în care Romania a avut parte de un record de internări la terapie intensivă – 1.750. Organizația Mondială a Sănătății a considerat că situația este atât de gravă, încât a decis să trimită la București un expert pentru situații de urgență sanitară.

Spitalele din România sunt pline de bolnavi COVID: sunt aproape 19 mii de pacienţi internaţi. În mai puţin de două săptămâni, virusul a ucis peste 4 mii de oameni.

“Epuizare… O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență ‘Sf. Pantelimon’ se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU. Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă”, este mesajul care însoțește fotografia postată pe platforma RO Vaccinare.

“Urgențele continuă să vină”, se arată în mesaj.

Cadrele medicale epuizate transmit: “Mergeți la vaccinare! Este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”.