Tragedia s-a petrecut zilele trecute într-o familie din comuna Hănțești, Suceava. Un copilaș în vârstă de doar un an și patru luni a înghițit un balon. Părinții au reușit să-i scoată o parte din balon, însă acesta s-a rupt, iar capătul a rămas blocat în gâtul micuțului.

Îngroziți, părinții au plecat cu copilul la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. Copilul a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, iar după ce a fost stabilizat s-a luat decizia transferului către Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași. Din nefericire, inima copilașului nu a rezistat în timpul transportului și el a suferit al doilea stop cardio-respirator, si cu toate că s-au aplicat repetate manevre de resuscitare, medicii au fost nevoiti să declare decesul. Părinții au spus medicilor că totul s-a întâmplat în timp copilul se juca cu frații săi mai mari. Mama, însărcinată în luna a VIII-a, nu era în cameră cu micuții, iar tatăl muncea prin curte.

Nesupravegherea copiilor de către părinţi duce, de multe ori, la tragedii și cu toate ca Poliția, DGASPC, medicii, avertizează mereu ce se poate intampla, se pare că mulți părinți realizează acest lucru doar atunci când ajung  cu micuții lor la spital. Părinţii riscă să fie amendaţi pentru nesupravegherea copiilor, însă acest lucru nu se prea întâmplă.

sursa: obiectivdesuceava.ro