Cele două seisme înregistrate în cursul nopții și dimineții nu au creat anxietate in cadrul la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași; din contra, mai mult decat atat, nu au fost resimțite de cei mai mulți din spital fie că vorbim de pacienți, fie că vorbim de corpul medical.

“Pentru că un astfel de eveniment natural nu poate fi prevenit, am luat toate măsurile pentru a fi pregătiți în astfel de cazuri nedorite.

Dat fiind faptul că vorbim de clădiri cu un istoric bogat, acestea sunt ținute sub observație și urmărim comportarea clădirilor în timp: dacă există degradări structurale; tocmai pentru a sesiza orice situație și a interveni prompt prin consolidarea acestora, aspect care s-a și concretizat pentru toate clădirile în care avem in ingrijire pacienți si ne desfasuram activitatea administrativa. Verificăm de asemenea, constant, infrastructura spitalului pentru a evita problemele de încălzire, instalațiile electrice care pot reprezenta un risc în caz de cutremur dacă nu sunt sigure și conform standardelor.

Pe lângă aceste aspecte tehnice pe care le avem în vedere facem periodic instructaje astfel incat, personalul să ia cât mi repede cele mai eficiente măsuri,iar viteza de reacție în cazuri neprevăzute, cum sunt cutremurele sau alte calamități sa fie imediata. Unul din aspectele importante in situatii de acest fel este reprezentat echipa de pompieri care asigura permanenta in cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva „ Iași. Pompierii sunt la dispoziția spitalului 24 din 24 de ore pentru orice intervenție este nevoie, cu echipamentul necesar,experienta in toate situatiile de maxima urgenta și cu o autoutilitară cu rezervor de 2000 de litri, dotata cu apa si spuma antiincediu.

Siguranța pacientului trebuie realizată până la ultimul detaliu: tratament, grijă, confort, protecție și siguranță”, a transmis Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase “Sf. Parascheva” Iași.

By admin