Consiliul Județean Iași va aproba, în ședința ordinară din 23.02.2023, un proiect de hotărâre pentru dotarea Secției de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă, în vederea finanțării acestuia prin PNRR.

Investiția în echipamente de ultimă generație se ridică la 4.976.265,00 lei, fără TVA, din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Iaşi va reprezenta 10%. Pe lista dotărilor se află un ventilator neonatal cu volum garantat, un aparat de suport respirator non-invaziv, un incubator hibrid cu lampă de fototerapie, monitoare de funcții vitale și o stație centrală de monitorizare, stație cu 8 injectomate, sistem hipotermic neonatal și un echipament pentru monitorizare non invazivă a activității cerebrale.

Secția de Terapie Intensivă neonatală de la Maternitatea Cuza Vodă are 25 de paturi, aici fiind îngrijiți anual peste 1000 de nou născuți cu probleme. În ultimii ani s-a constatat o creștere a numărului copiilor care vin pe lume prematur și au nevoie de îngrijiri speciale. La Maternitatea Cuza Vodă ponderea acestor cazuri este de 11,31 la sută.