Cei care luptă in prima linie incă de la inceputul pandemiei, cei care fac eforturi pe care, poate, nu ni le putem imagina, cei care zi de zi iși riscă sănătatea și viața, atât a lor cât și a celor dragi, cei care de aproape doi ani de zile au facut tot ce le-a stat in putință pentru a salva vieți, cei care au plâns alături de familiile celor care au pierdut lupta dar care s-au bucurat cu sinceritate când au condus pe poarta spitalului pe cei care au câștigat-o, sunt cei care formează echipa medicală a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași și care au transmis, in unanimitate, o scrisoare către Moș Craciun. Nu iși doresc multe cadouri, așa că poate mosul va reuși să aducă tot ce au pus pe listă.

Pentru că ei nu știu adresa exactă a moșului, poate ii putem noi ajuta ca scrisoarea să ajungă la destinatar:

„Dragă Moș Crăciun,

Știm că ești ocupat, organizezi și pregătești tot ce trebuie ca noaptea de Ajun să fie magică pentru toți, mici sau mari.

Suntem Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” din Iași, de fapt oamenii de acolo, oamenii care au grijă de oameni. Asta ne-am ales să facem dar anul ăsta ne-a ingenunchiat.

Știi, moșule, că virusul ne-a luat oameni dragi sau i-a adus la noi să ii ingrijim. Da, pe toți ii considerăm dragi. Când ajungi să te rogi, când ii inveți sa aibă rabdare cu ei și pentru ei, când ii ajuți să creadă in tratament și puterea lor de a lupta, te implici, simti, oricât de călit ai fi.

In fața suferinței cine e calit, nu mai e uman și de umanitate avem nevoie. Ai moșule printre darurile tale umanitate? Ne-a lipsit de pe lista de medicamente, din stocurile naționale și ne-a-nvrăjbit și n-am ințeles ca popor că impreună in acțiuni și distanțați fizic avem mai multe șanse in fața virusului.

Acum e mai liniște, am putut să lăsăm deoparte foițe de zi, fișele de diagnostic și să tratăm bolnavii care se adresează de obicei spitalului nostru, tot oameni incercați dar cărora reușim să le creștem calitatea vieții.

Of, moșule, ce an plin. Nu stim dacă am fost cuminți dar, ca toți cei care incă indrăznesc să iți scrie ne dorim cate ceva.

Pune, moșule, sub fiecare brad iar dacă nu au brad du in fiecare casă medicamente pentru suflet. Pune in doză mare bucurii, motive de zambet.

Pentru noi pune putere și sănătate pentru ca rolurile noastre in viețile celor care ajung să ne treacă pragul spitalului să fie de salvatori, prieteni, de ingrijitori până se fac bine și se intorc ACASĂ.

Cu speranță,

Ai tăi de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași”