Ieri la ora 17 și 10 minute, un apel prin Intermediul Dispeceratului S.V.A. anunța că un beneficiar este urcat pe acoperișul Băii Publice și amenință că se aruncă.

În 2 minute, un echipaj al Detașamentului de Operațiuni Speciale din cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanță era gata și a plecat la solicitare.

Între-timp, la fața locului a ajuns și un echipaj de la Poliția Locală Iași care a revizuit apelul și a transmis că este vorba de un act de ultraj și distrugere.

O persoană fără adăpost, care nu este de pe raza Municipiului Iași, ci de pe raza orașului Podu Iloaiei a adresat mai multe injurii personalului Băii Publice, personalului voluntar al SVA și a agresat verbal și polițiștii locali.

Aceștia din urmă au procedat la amendarea persoanei în cauză și la îndepărtarea acestuia din zona Adăpostului Temporar de Noapte “Baia Publică”.

Văzând că nu va fi primită, persoana aflată în stare avansată de turmentare, a sărit la bătaie cu ușa adăpostului, spărgând geamul cu pumnul.

În speță au fost întocmite documentele necesare, transmise către DAS Iași pentru a întocmi alte acte procedurale, iar persoana a fost îndemnată spre orașul lui de baștină.

O a doua persoană a fost identificată de Poliția Locală Iași ca având mai multe bunuri imobile și mobile în posesie.

Accidental, la o verificare de rutină, s-a constatat ca persoana în cauza are doua case și o mașină.Cu domiciliul în Budești, Iași.

Persoana în cauză, a fost indrumată spre domiciliul său din Budești, însă, a spus că dacă va consuma doua – trei pahare si ridica tonul la personalul voluntar al SVA, va fi primit fără discuții. În cauză a fost solicitat un echipaj de la Patrula Sanitară și a fost transportat în siguranță la domiciliul sau din Budești.