Chiar pe 1 decembrie a avut loc inaugurarea, la Piatra Neamt, pentru prima locație ” Satul lui Mos Craciun” din România.

Cu o investiție de aproximativ 2 milioane de euro, “Satul lui Mos Craciun” va fi o incântare pentru copii.

Satul a fost construit special pentru Moș Craciun, renii și spiridușii săi. Este situat în apropiere de Piatra Neamț, în comuna Negrești, pe o suprafață de jumătate de hectar si este un spațiu complex, cu decoruri autentice, construit în spiritul sărbătorilor de iarnă.

“Satul lui Moș Crăciun” este un proiect original, inspirat din povești, investiția anteprenorială ce se dorește un reper apreciat de copii, părinți și turiști. Moșul va fi putea fi întâlnit personal, cu tot cu reni, rumegătoare aduse special din zona scandinavă pentru a întregi decorul magic al complexului de agrement.

„Satul lui Moș Crăciun”  cuprinde un întreg ansamblu de case: biroul, locuința Moșului, oficiul său poștal, grajdul și ateliere spiridușilor.

„În slujba viitorilor vizitatori și a Moșului, 30 de ajutoare -actori de mimă și pantonimă, circari, educatori specializați în ateliere educative, personal de întreținere și protecție, dar și comercianți de de sezon -vor face ca „Satul lui Moș Crăciun” să devină unul din reperele distracției în zona Moldovei”, susține managerul proiectului de agrement, Ciprian Munteanu.

„Satul lui Moș Crăciun se află la o aruncătură de băț de istoricul Târgu Neamț, cu Cetatea Neamțului și Humuleștiul lui Ion Creangă. Mănăstirile Agapia, Văratec, Neamț, Horaița, Sihla, Horăicioara, Almaș, Bodești, Sihăstria și Secu sunt în vecinătate. Practic, este poziționat la confluența a zeci de repere pentru excursii și drumeții și, pe tot parcursul anului, va oferi o atmosferă de poveste”, a adăugat managerul proiectului anteprenorial privat.

Sursa: exclusivnews.ro