Si anul acesta, intre 1 si 7 august este celebrata Saptamana Mondiala a Alaptarii. Perioada este aleasa pentru a marca semnarea Declaratiei Innocenti privind Protectia,Promovarea si Sustinerea Alaptarii, in august 1990, de catre decidenti guvernamentali,Organizatia Mondiala a Sanatatii, UNICEF si alte organizatii, cu scopul de a proteja,promova si a sustine alaptarea, specifica reprezentatii UNICEF.

La Iasi, se va desfasura, de asemenea, in perioada mentionata Saptamana Mondiala a Alaptarii 2021, a zecea editie, cu sprijinul Comunitatii ParentIS.

In contextul pandemiei s-a realizat si un studiu anul trecut, vizand mamele infectate cu COVID-19:

“Speram ca acest studiu realizat de noi sa convinga mamele ca riscul de a transmite COVID-19 catre fat este foarte scazut,” a declarat Christine Salvatore,coordonatorul cercetarii, , directorul Departamentului de Pediatrie infectioasa din cadrul NewYork-Presbyterian/Weill Cornell Medical Center.

Mamele infectate cu COVID-19 care respecta indicatiile pot alapta copiii fara probleme, potrivit unei cercetari ale carei rezultate au fost publicate in iulie 2020 de reputata publicatia The Lancet Child & Adolescent Health.

De ce este importanta alaptarea atat pentru mama cat si pentru copil, care sunt greutatile intampinate de catre proaspetele mame si multe alte subiecte de interes pe tema alaptarii vor fi dezbatute in aceasta perioada.