Ieri la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ” Sf. Maria” Iaşi erau in total 5 pacienti internaţi iar in 24 de ore numărul acestora s-a dublat.

“Dacă ieri aveam 5 pacienţi in Zona Roșie, este zona NON ATI Covid pozitiv, astăzi avem un număr de 10 pacienţi, deci s-a dublat numărul de ieri până astăzi. Majoritatea pacienţilor sunt copii cu vârsta pană in 3 ani, avem un singur pacient cu vârsta de 17 ani, doi copii de 3 ani, un copil de 1 an şi 3 luni şi 6 sugari sub un an, cel mai mic fiind un nou-nascut de 10 zile. Avem o incidenţă mare la copilul sub 3 ani, mai ales la copilul sub un an. Există si o suspiciune de infectare cu Omicron, celelalte par a fi Delta. Vom cere secvenţiere in functie de istoricul epidemiologic al pacientului şi al aparţinătorului, pentru ca la noi aparţinătorul are, teoretic, un istoric”, a transmis Alina Belu, manager al Spitalului de Copii.

Referitor la starea de sănătate a pacienţilor internaţi pe sector COVID, din fericire, aceasta nu este foarte gravă.

“Starea pacienţilor nu este critică, deci nu sunt in zona ATI Covid insă necesită supraveghere şi tratament in cadrul spitalizarii. Noi spunem că putem face faţă şi celui mai sumbru scenariu, dar toată echipă medicală speră să fie forme usoare şi moderate avand in vedere că sugarul si copilul mic necesită spitalizare pentru reecilibrare hemo-dinamică şi sperăm să nu fie nevoie de terapie intensivă”, a declarat Alina Belu, managerul spitalului .

Medicii insă recomandă ca părinţii să fie foarte atenţi la starea copilului şi să apeleze la medic ori de câte ori consideră că este ceva neregulă.

“Echipa medicală recomandă vigilenţă din partea părinţilor in ceea ce priveşte simptomatologia si starea de sănătate a copiilor. In momentul cand se observă o modificare, să se adreseze unui medic. Medicul de familie, iniţial, şi către noi, fără nici o reţinere”, a mai spus Alina Belu, manager al Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ” Sf. Maria” Iaşi.