Se stie ca romanii sunt descurcareti, gasesc o solutie in orice situatie, la orice problema. Si cum suntem in plina pandemie iar vacantele celor plecati in strainatate au inceput, a aparut si problema: carantina la sosirea in tara. Dar cum spuneam…romanii se descurca…si chiar fac bani din asta. Asa au aparut “afaceristii” care pot face rost, contra unei sume de bani, de adeverinte de vaccinare sau de “dovada” ca au trecut prin COVID-19. Vorbim aici de piata neagra de pe dark web, de unde, contra unei sume cuprinse intre 50 si 150 de euro, oamenii isi faceau rost de adeverinte de vaccinare contra COVID-19, incalcand astfel legea si riscand sa se aleaga cu trei “premii”: dosar penal, amenda si pana la 3 ani de inchisoare.

Ne intrebam, fireste, de ce isi complica atat viata si nu se vaccineaza, asa cum ar fi normal? Explicatia e simpla: pe langa faptul ca sunt descurcareti, campioni la dat cu parerea despre orice, romanii sunt “experti” si in medicina. Cei care prefera sa incerce sa fenteze legea si sa isi asume riscurile mentionate, sunt absolut convinsi ca totul este o conspiratie mondiala impotriva omenirii, ca vaccinul ii transforma, ii imbolnaveste mai rau decat COVID-ul. Neam bisericos din fire, se bazeaza ca Doamne-Doamne ii apara de COVID, mai ales daca pun si un pomelnic mai consistent si ii tine departe de ATI ca si asa nu prea sunt locuri.

Din experientele altora, din pacate, putem concluziona ca asta nu le scade riscul de a lua COVID dar poate ajuta sa se intalneasca mai repede cu Sfantul Petru.

Si ca sa trecem la lucruri serioase, fiindca acesta era scopul, 16  persoane care veneau din Marea Britanie-Luton si au trecut prin triajul epidemiologic de pe Aeroportul din Iasi in data de 22 iulie, prezentau adeverinte false. Si ca sa fie si o cireasa pe tort, toate adeverintele prezentate stipulau ca persoanele respective trecusera prin boala in aceeasi perioada: intre 15 si 30 mai. Dar asta nu este tot! Situatia s-a repetat pe 29 iulie, tot pe Aeroportul din Iasi, unde, din 227 de persoane care veneau din cursa Londra-Iasi, 12 aveau adeverinte false. Oamenii, domiciliati in Iasi,Vaslui,Neamt sau Suceava s-au gandit sa isi incerce si ei norocul, ca la 6 din 49, ca poate lor le iese. Nu le-a iesit, s-au ales cu dosare penale si multa durere de cap. Vorba aia…si cu banii dati…

Concluzia? Mai bine se intepau o data…ba nu!…de doua ori. Gratis.

Acest articol este un pamflet, orice asemanare cu situatii sau personaje, este pur intamplatoare.