Ultima perioadă a fost presărată cu tot felul de anunțuri din partea principalelor partide politice PSD și PNL, anunțându-se zeci de plecări ale primarilor de comune dintr-un partid într-altul, cu strângeri cordiale de mâini și anunțuri siropoase despre cum o facă treabă mai bună X-ulescu, plecat din PNL și sosit la PSD sau invers. Realitatea este, de fapt, total alta.

Într-o politică centrală tip tandem, nu avem motive credem , la nivel local, lucrurile stau altfel decât tot în tandem. De altfel, “mișcările” de trupe dintre cele două partide nu fac decât demonstreze ordinele venite “de sus” se respectă cu sfințenie iar rocadele nu sunt menite decât asigure celor de la centru un număr echitabil de “scaune” astfel încât ambele tabere fie mulțumite. Se merge exact cum fac babele la bisericăîi dau și ei, maică, și ea mi-a dat mie”.

Dacă își imagina cineva motivele sunt legate de “grija pentru cetățean” ori atragerea de investiții sau, mai visător, pentru crezurile și valorile promovate de un partid sau altul, își ia gândul. Peste patru ani, îi vedem pe aceeași primari plecând, dar de unde au venit.

Eventual, pe ușa din dos dacă altfel nu se poate…

foto ilustrativ: recentnews.ro