Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat vineri că Republica Moldova vine in sprijinul personalului medical român şi va trimite o echipă formată din 20 de medici şi asistenţi medicali la Spitalul Mobil de la Leţcani.

‘Am primit, prin Ministerul de Externe şi către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. (…) S-a decis acceptarea acestei oferte. Vor fi 20 de cadre medicale ce vor fi folosite la Iaşi, la Spitalul Leţcani, pe lângă cadrele militare şi civile care lucrează acolo‘, a afirmat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

Secretarul de Stat a mai precizat că urmează să fie emise documentele temporare de practică medicală, după discuţiile purtate cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România şi

‘Am avut o discuţie cu preşedintele Colegiului Medicilor, urmează să se emită documentele temporare de practică medicală. Este vorba despre medici şi asistenţi medicali. S-a discutat la Iaşi. Este nevoie mare şi chiar sunt bineveniţi ca să sprijine, ca să permită creşterea numărului paturilor la Leţcani. Urmează să ajungă colegii din Moldova, să participe alături de colegii noştri din Iaşi la îngrijirea pacienţilor cu probleme COVID’, a transmis şeful DSU, Raed Arafat.