Anunțul celor de la OMS a fost făcut în buletinul epidemiologic din noaptea de 31 august 2021 al Organizației Mondiale a Sănătății. Din punct de vedere științific, este vorba despre varianta B.1.621. Potrivit revistei Forbes, noua variantă a fost identificată pentru prima dată în ianuarie 2021, in Columbia iar de atunci, au existat cateva cazuri și focare în America de Sud și Europa.

Conform Agenția France Presse, OMS a declarat că mutația indică un risc de rezistență la vaccinurile apărute pană in prezent și a subliniat că sunt necesare studii suplimentare pentru a o înțelege mai bine.

The Guardian transmite, de asemenea, că oamenii de specialiștii și oficialii din domeniul sănătății publice fac demersuri să afle dacă varianta Mu este sau nu mai transmisibilă sau cauzează boli mai grave decât varianta Delta care este dominantă în mare parte a lumii in acest moment.

OMS ține evidența variantelor de COVID-19, care prezintă mutații sau ar putea prezenta mutații ce ar putea afecta modul de transmitere, rezistența la vaccinuri sau severitatea bolii. Varianta Mu este a cincea variantă de interes monitorizată de OMS din martie.

sursa: RFI Romania