Joi, 24 martie, in Aula „George Emil Palade” a UMF Iaşi, rezidenţii de anul I de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi au participat ieri la o întâlnire cu consilierul prezidenţial Ligia Deca, specializat în probleme de educaţie. La aceasta intalnire au participat, presedintele CJ, Costel Alexe, primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, managerii de spitale din municipiul Iasi dar si numerosi membri ai CJ.

Cu ocazia acestui eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, i-a oferit rectorului UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu, titlul de cetăţean de onoare al judeţului şi l-a felicitat pentru întreaga sa activitate în domeniul medical dar şi în domeniul pregătirii viitorilor medici.

“Este un moment deosebit pentru mine, această distincție mă onorează. După 37 de ani de chirurgie, de 34 de ani în Iași și după 6 ani de rectorat, încă mai am multe de făcut. Am devenit ieșean prin adopție și tot ce am făcut pe partea profesională a fost în slujba celor suferinzi și am încercat permanent să fiu cu un pas înainte și să încerc să fac tot mai mult. În cei 6 ani de rectorat, am făcut tot ce am putut ca UMF să își recapete valoarea pe care a avut-o în medicină românească printre cele 6 universități de medicină și farmacie tradiționale. La acest moment universitatea este binecunscuta național și internațional, suntem pe poziții fruntașe la nivel național în ceea ce privește învățământul medical și farmaceutic”, a declarat rectorul UMF, Prof. Dr. Viorel Scripcariu.