Fostul președinte Ion Iliescu, acum în vârstă de 92 de ani, a fost trimis din nou în judecată în Dosarul Revoluției din 1989, iar procurorii au făcut public rechizitoriul neanonimizat, marți, 16 august. Ion Iliescu este acuzat de infracțiuni contra umanității, la fel ca și fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu (81 de ani) și generalul Iosif Rus (86 de ani), fost comandant al Aviației Militare.

„Având în vedere interesul major al miilor de persoane vătămate și părți civile din dosarul 11/P/2014, pentru a fi informate corect cu privire la conținutul rechizitoriului, precum și interesul public față de împrejurările stabilite prin probe pentru trimiterea în judecată, vol. I al rechizitoriului se publică pe site-ul Ministerului Public”, a motivat Parchetul General postarea publică a rechizitoriului, într-un mesaj remis jurnaliștilor acreditați.

“1. ILIESCU Ion, fost preşedinte al României, cu privire la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prevăzută şi pedepsită de art. 439 al.1 lit. a, g, i, k C.p. cu aplicarea art. 5 C.p..

2. VOICULESCU Voican Gelu, fost viceprim-ministru al Guvernului României, cu privire la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prevăzută şi pedepsită de art. 439 al.1 lit. a, g, i, k C.p. cu aplicarea art. 5 C.p.,

3. Gl. (Rtr) RUS Iosif, fost comandant al Aviaţiei Militare, cu privire la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii, prevăzută şi pedepsită de art. 439 al.1 lit. a, g, i, k C.p. cu aplicarea art. 5 C.p..Detalii: DOCUMENT. Parchetul General a publicat rechizitoriul din dosarul Revoluţiei în care Ion Iliescu este acuzat de infracțiuni contra umanității