Iașul va găzdui, în perioada 3-5 septembrie, ediția a 37-a a întrecerii automobilistice de tradiție din Iași.

Așteptarea se apropie de final pentru piloți, copiloți, arbitri, oficiali FRAS și, nu în ultimul rând, pasionați de motosport pentru că până la ediția din acest an a Raliului Iașului a rămas mai puțin de o lună. Organizatorii au pregătit multe noutăți pentru concursul de la începutul lunii septembrie. Una dintre acestea este desfășurarea celor 9 probe sâmbătă și duminică, nu vineri și sâmbătă, ca până acum.

Odată cu relaxarea măsurilor provocate de pandemie, revine în program SuperSpeciala de la Râpa Galbenă, atât de așteptată de toată lumea. Va avea loc la finalul primei zile de concurs, sâmbătă, după ce echipajele din Campionatul Național de Raliuri Betano vor fi parcurs 6 probe speciale, adică, câte două treceri pe Sinești (23,3km), Hadâmbu (14km) și Păun (8,3km).

Cei familiarizați cu Raliul Iașului au remarcat, probabil, ca lipsesc specialele Mădârjac și Cioca Boca, însă organizatorii au configurat traseul în sens invers. Ziua secundă va fi rezervată probei Dobrovăț, ce măsoară 19,5km. Între cele două treceri, echipajele vor avea timp pentru Service, astfel încât, pentru PS 9 Power Stage, mașinile să fie pregătite pentru a trece peste săritorile care vor face, și în acest an, deliciul fanilor.   

Ca de obicei, raliul începe și se încheie cu festivități organizate in centrul Iașului. Parada și prezentarea echipajelor va avea loc vineri seara, iar festivitatea de premiera, duminică, puțin după prânz.

sursa: raliuliasului.ro