In urma articolului – Pacientă cu cancer în stadiul 4, lăsată 7 ore să sufere pe holurile IRO Iași. Medicul și-ar alege prioritățile în funcție de dimensiunea “atențiilor” – redactia noastra a primit urmatorul punct de vedere din partea conducerii unitatii medicale.

“In legatura cu relatarea pe Facebook a apartinatorului unei paciente, si ca urmare a email-ului d-voastra din 5.12.2022, va precizez urmatoarele:

-pacienta este in evidenta IRO IASI, medic curant Dr. Dorohoi Gabriela de aproximativ 2 ani cu un diagnostic aflat in remisiune completa de la terminarea tratamentului;

– pe tot parcursul acestor ani a urmat chimioterapia, apoi controalele de rutina, explorari imagistice conform protocoalelor in vigoare;

– in ziua de 02.12.202 pacienta s-a prezentat la un control de rutina, fiind inregistrata in registrul de consultatii a 21 pacienta din cei 28 prezentati, zi dealtfel libera cu recuperare; dna dr Dorohoi Gabriela a preferat sa vina la consultatii in ziua de 2 decembrie , pentru a nu reprograma pacientii in lunile urmatoare, cu atat mai mult cu cat amanarea tratamentului pacientilor oncologici scade randamentul acestora si in luna decembrie vor si alte zile libere prilejuite de sarbatorile de Craciun si Anul Nou.

– din momentul in care a ajuns la cabinet, s-au intocmit formalitatile pentru recoltarea investigatiilor paraclinice si a fost dirijata la punctul de recolta , s-au prelevat probele de sange, acestea avand si rezultate emise. Pentru pacientii din alte localitati, acestia sunt examinati in aceeasi zi in care fac investigatiile si nu la o data ulteriora, tocmai pentru a nu face doua drumuri, chiar daca vor trebui sa astepte validarea rezultatelor de catre Laboratorul de analize medicale. La fel s-a procedat si cu pacienta respectiva din momentul in care a inceput tratamentul si pana la finalizarea acestuia (aprox. 2 ani) si pana acum nu au existat nemultumiri.

– ulterior pacienta a solicitat imperativ consultul inaintea pacientilor care se prezentasera inaintea ei la cabinet ( asa cum rezulta din registrul de consultatie) motivand pierderea mijloacelor de transport in comun. Medicul curant a considerat ca aceasta nu este o urgenta medicala ( asteptau pacienti care erau in cursul unor tratamente active) si nici administrativa: inaintea ei se prezentasera la cabinet 20 de pacienti si in plus pacienta figureaza cu domiciliul in Vantori ( la 12 km de Iasi )”, Manager , Ec. Mirela Grosu.