Ieri, 25 noiembrie a.c., a avut loc lansarea proiectului preventiv „Fii puternic, nu violent”, iniţiat de Biroul pentru Siguranţă Şcolară Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Iaşi.

Lansarea proiectului a avut loc la mai multe unităţi de învăţământ, din municipiul Paşcani, respectiv Liceul Teoretic „Miron Costin”, Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu”, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” şi Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”.

Acest proiect se va derula în perioada noiembrie 2021 – august 2022, iar scopul este acela de a preveni faptele de violenţă în mediul şcolar preuniversitar.

Proiectul se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu din judeţul Iaşi, iar prin activităţile propuse a se organiza, poliţiştii urmăresc reducerea fenomenului violenţei verbale şi fizice în rândul elevilor, precum şi creşterea gradului de informare a acestora cu privire la consecinţele legale pe care le poate avea manifestarea unui comportament agresiv de către minori.

În cadrul activităţilor de ieri, poliţiştii au prezentat cauzele apariţiei violenţei în rândul elevilor, formele de manifestare a agresivităţii şi modalităţile de prevenire a acestor fapte.

De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune şi răspunderea penală a minorilor.