Ieri a avut loc conferința de închidere a proiectului ,,Îmbunătăţirea capacităţii poliţiei române şi moldovene în domeniul prevenirii criminalităţii, inclusiv a infracţionalităţii transfrontaliere”, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, fiind implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Iași în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea capacităţii şi eficienţei poliţiei române şi moldovene, în ceea ce priveşte investigarea locului faptei şi managementul gestiunii urmelor infracţiunilor.

“Suntem la finalul proiectului cu partenerii noștri, cu Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova, pe domeniul prevenirii criminalității. Noutatea pentru partea română este acest Centru Mobil de Informare și Prevenire a Criminalității. Așa cum știți, prevenirea criminalității reprezintă o prioritate atât pentru Poliția Româna cât și pentru Poliția Republicii Moldova, motiv pentru care am gândit și am pus în practică acest proiect. Ideea a fost preluată de la colegii din Republica Moldova care derulează astfel de proiecte de mai mult timp. Centru Mobil de Informare și Prevenire a Criminalității este o autospecială dotată cu materiale de informare și prevenire ne va ajută pentru a ajunge în anumite zone din județul Iași, am observat că prezintă interes la nivel național, astfel încât credem ca proiectul va fi în cuvânt dezvoltat la nivelul Poliției Române”, a declarat Inspectorului Șef al IPJ Iaşi, Chestor de poliție Costel Gîtlan.


Valoarea totală a proiectului a fost de 330.000 euro (1.623.237 lei), partenerii proiectului beneficiind de o finanțare nerambursabilă în valoare de 90% din partea Uniunii Europene.