După evaluarea inițială, medicii au constatat că cei doi copii, victime ale incendiului de la Vladomira, au suferit arsuri pe o suprafață mare a corpului, astfel încât medicii sunt rezervați asupra prognosticului.

“Au fost aduși prin Unitatea de Primiri Urgente cei doi pacienți de 3 și 4 ani, cu arsuri prin flacără. După evaluare, s-au constatat arsuri pe 60% din suprafața corpului la primul pacient și 45% la cel de al doilea. Ambii pacienți sunt în stare gravă, cu prognostic rezervat având în vedere vârsta mică și suprafața afectată mare. Vorbim despre arsuri de gradul III. Sunt explorate în timpul intervenției chirurgicale și căile aeriene pentru a se face o evaluare, având în vedere că este vorba despre arsuri prin flacără. După cum spune surioara, și ea adusă la noi cu arsuri dar pe 2% din suprafața corpului, a luat foc pătuțul în care dormeau cei doi. Mama lor a venit, este internată pe ATI-tampon pentru a fi testată și internată pentru a fi alături de copii”, a transmis Alina Belu, managerul unității medicale.

Pacienții sunt încă în sala de operație, unde medicii fac tot ce le stă în putință pentru a-i salva.

Dr. Sidonia Susanu, împreuna cu toată echipa de medici din cadrul Secției de Chirurgie Plastică se află în sala de operație. Echipa este completată de medici ATI. Se depun toate eforturile pentru pacienți”, a mai declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași.