O nouă personalitate ar putea deveni Cetățean de Onoare al Municipiului Iași. În ședința de miercuri, 29 decembrie 2021, consilierii locali vor decide dacă vor aproba acordarea acestei distincții profesorului Paul Zamfir.

Numele acestuia este strâns legat de destinele Clubului salariaților CFR Iași, fiind singurul astfel de club rămas în activitate și, totodată, cel mai vechi din România. „Activitățile coordonate de către profesorul Paul Zamfir au contribuit la afirmarea, menținerea și redeșteptarea mândriei de a fi român, ieșean și ceferist, prin întreaga sa activitate izbutind să pună în valoare o organizație cu un istoric important în istoria CFR din România.

Pentru promovarea culturii și imaginii feroviare în Municipiul Iași, acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași domnului profesor Paul Zamfir este pe deplin meritată și așteptată de toți cei care îi cunosc latura umană și spirituală”, se arată în proiectul de hotărâre aferent. Paul Zamfir s-a născut la data de 1 iunie 1939 în Iași.

Personalitate remarcabilă a vieții culturale locale, a activat timp de 65 de ani, din care 45 de ani a fost director al Clubului salariaților CFR Iași.

Absolvent al Facultății de Litere din cadrul Universității „Al. I. Cuza”, a preluat conducerea Clubului CFR în 1977, reușind să o transforme radical. De-a lungul timpului a organizat manifestări culturale și artistice, reușind înființarea unei trupe de teatru, a Corului CFR, a Fanfarei CFR, precum și a unei formații de muzică populară.

Totodată, în cadrul aceleiași instituții a creat mai multe cercuri tematice, precum cele de informatică, depanare TV, stenodactilografie, pian, chitară-vioară-mandolină, desen, pictură, dans popular, dans modern, filatelie, muzeistică feroviară, foto-film etc.

foto: Primăria Iași