Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa*, inaugurează astăzi o nouă rută de la Aeroportul Iași către Berlin. Noua rută le va oferi călătorilor români ocazia de a explora o nouă destinație, în conformitate cu ambiția companiei aeriene de a oferi pasagerilor săi cea mai bună experiență de călătorie, cu opțiuni de zbor la prețuri accesibile. Biletele pot fi cumpărate acum online pe wizzair.com și prin intermediul aplicației pentru mobil.

Începând de astăzi, capitala Germaniei se apropie mai mult ca niciodată de călătorii români care decolează de pe Aeroportul Internațional Iași. Berlinul vă va surprinde cu numeroasele sale galerii de artă, scena animată a artei stradale și start-up-urile contribuind la imaginea orașului.

Berlinul este un oraș care nu doarme, cu o viață de noapte animată și o istorie bogată. Spațiile în aer liber sunt minunate, iar orașul este numai bun de explorat. Este extrem de accesibil pe jos, perfect pentru a face o plimbare într-o zi însorită! Arta stradală și graffitiul fac orice vizită puțin mai colorată și mai creativă. De la vestigiile renumite ale Zidului Berlinului până la catedrale, statui și memoriale remarcabile, sunt multe la care să te gândești și pe care să le descoperi în timp ce te plimbi pe străzile orașului.

Cu această nouă destinație, Wizz Air zboară de pe Aeroportul Iași în 14 țări, extinzându-și conexiunea către 25 de destinații și rute operate.

Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager, a spus: „Suntem încântați să inaugurăm o nouă rută care leagă pasagerii între România și Germania. Cu o istorie fascinantă și o arhitectură incredibilă, țara oferă ceva pentru fiecare tip de călător. Aceste rute reflectă angajamentul nostru de a oferi clienților noștri din România o conectivitate îmbunătățită, tarife accesibile și mai multe opțiuni de zbor. Vom continua să inovăm și să ducem mai departe tradiția zborurilor low-cost, sustenabile, în beneficiul pasagerilor români, și sperăm să ne vedem în curând pe zborurile noastre Wizz Air.”

Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, a declarat:

„Suntem încântați să anunțăm lansarea noilor zboruri Wizz Air fără escală, de la Iași la Berlin, destinație mult așteptată de pasagerii noștri. De astăzi, orașul Iași este conectat cu capitala Germaniei, cea mai dezvoltată economie din Europa și un centru major pentru cultură și educație, iar din acest punct de vedere, noua rută nu poate decât să ne aducă beneficii. Despre permanentizarea rutei Iași – Berlin am purtat discuții încă de anul trecut și mă bucur că azi avem aceste rezultate. Din Iași în Germania sunt curse spre Dortmund și Memmingen, dar Berlinul face parte din strategia noastră de dezvoltare. Portofoliul de rute al IASI Airport numără, în prezent, 21 de destinații internaționale deservite de compania Wizz Air. Sunt convins că ieșenii, și nu numai, vor profita de această oportunitate, iar noua ruta va fi un succes. Vreau să mulțumesc partenerului nostru Wizz Air pentru deschidere și susținerea dezvoltării Aeroportului Iași, cel mai important aeroport din regiunea Moldovei”